Uitslag limietwedstrijd 21 november in Gorinchem

Zaterdag 21 november hebben drie dames van Neptunus '58 meegedaan aan een limietwedstrijd in Gorinchem, en met groot succes! In vijf starts werden er vier persoonlijke records door de drie dames gezwommen. Verder kwamen er twee clubrecords en werd er één keer binnen de limiet voor de Brabantse Winter Kampioenschappen.

Lara vd Ven verscheen het eerste aan de start, en wel op de 800 vrij. Maar liefst 25 dames hadden zich ingeschreven op deze afstand! Het doel van Lara was om het clubrecord (12.40.36) te verbeteren. Daarvoor zou ze negen seconden sneller moeten zijn dan haar persoonlijke record van een jaar geleden. Sandra Schellekens klokte haar race, en Bo Sluijpers gaf aan hoe goed ze op schema liep. Al vrijwel direct lag ze echter ónder het afgesproken schema en Lara kon dit uitstekend volhouden. Na 400 meter was ze slechts een seconde langzamer dan haar pr van een maand oud! Ze kon mooi vlak blijven zwemmen, wat resulteerde in een verbetering van haar pr van maar liefst 25 seconden! Ze eindigde in 12.24.39, wat dus ruim onder het oude clubrecord was.

Vervolgens zwom Sandra ook een lange afstand, de 1500 vrij. Haar beste tijd stond al sinds maart 2007 op 21.54, maar aangezien ze in mei dit jaar in het 50-meterbad in Eindhoven al 21.57 had laten klokken, wilde ook zij het bestaande clubrecord (op haar naam) verbeteren. Dit keer klokte Miranda vd Ven de tijden, en gaf Bo aan hoe ze ten opzichte van het gemaakte schema zwom. Hoewel Sandra net iets boven het schema zwom, zwom ook zij een vlakke race. Dit resulteerde in 21.48.64, dus ook haar missie was geslaagd.

Nadat er weer ingezwommen was, was dan ook eindelijk de derde zwemster, Bo, aan de beurt. Zij ging van start op de 100 vlinder. Door de persoonlijke records van Lara en Sandra wilde zij ook wat laten zien. Het was de eerste keer dat Bo de 100 vlinder zwom: ze had na velen keren 50vlinder wel al ooit de 200 vlinder gezwommen, maar nog nooit een 100 meter. Bo verbeterde haar inschrijftijd, de tussentijd van de 200 vlinder met 2,5 seconde tot 1.36.16. Even later ging ze ook nog van start op het koningsnummer, de 100 vrij. Na vooral een erg sterk tweede deel wist ze te finishen in 1.15.10. Dit is een halve seconde sneller dan haar oude persoonlijke record, maar het was tevens binnen de Brabantse limiet van 1.15.50. Na Mark van Dinther en Shirley Voets is Bo de derde zwemster die in het weekend van 9 en 10 januari in Eindhoven aan de start mag verschijnen tijdens de BWK.

Tot slot zwom Sandra nog de 50 school. Gedeeltelijk bedoeld als uitzwemmen, maar na de vier starts en vier pr's wilde ze toch proberen er het beste van te maken. En dat lukte, want met 44.95 zwom ze dan wel net boven haar pr, het was wel haar snelste officiële tijd (de twee keer dat ze sneller was, was tijdens de Schijndelse Kampioenschappen, en dat is geen officiële wedstrijd).

Uitslag

Uitslag Neptunus '58

Tussentijden Lara en Sandra


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'